Havza haber ajansının Erdebil muhabirine göre, Habibe Şahende, bu sabah Samin-ul Hücec (a.s) Okulu'nda yapılan ilmi toplantıda "Fatimi Sünnet, dini sevgi ve dengeyi temsil etmekte olup, İslam birliğinin ve ailenin güçlenmesinin temel unsurudur." dedi.
Kadınların ahlaki gelişiminde araştırmanın rolüne vurgu yapan Şahende şöyle ekledi: "Hz. Fatıma'nın (s.a) en büyük pratik derslerinden biri iffet, başörtüsü ve değerleri koruyarak sosyal ve siyasi sahalarda aktif katılımdır. Bu durum, İslami Devrim dönemindeki Müslüman kadınların faaliyetlerinde açıkça görülmektedir."
Samin-ul Hücec (a.s) Okul Müdürü: "İslam dünyasının en önde gelen kadın örneği olan Hz. Fatıma'yı (s.a) örnek alarak, Müslüman kadınların Fatimi pratik modeline dayanarak öz güven kazanabileceğini ve İslami kimliğini yeniden canlandırabileceğini belirtmekteyiz. Aynı şekilde, Müslüman kadınlar dünya genelinde İslami onuru yeniden canlandırmakta, mevcut yapılarla ve feminist hareketlere karşı mücadele ederek Müslüman kadın değerlerini pekiştirmek için adımlar atmaktadırlar." dedi.
Şahende, Fatimi ailesinin özelliklerine değinerek "En üstün, en gelişmiş ve en yüce aile, diğer merhametli ailelerin tüm özelliklerini içinde barındıran Fatimi ailesidir. Eğer biri bu ailenin özelliklerine dayanarak hareket ederse, hem dünyada hem de ahirette mutlu olacaktır." şeklinde konuştu.
Parsabad Kadınlar İlimler Havzası okulu eğitmeni, Ehli-beyt öğretilerinin kitaplarının, zengin İslam bilgileri, ahlak ve tarihine açılan bir pencere olduğunu vurgulayarak "Bu eserler, inancı güçlendirip İslami yaşamdan tam örnekler sunarak bireylerin dini doğru anlamalarına yardımcı olmakta ve ahlaki ve sosyal değerlere odaklanarak bireysel, ailevi ve toplumsal kişilik gelişimini kolaylaştırmaktadır." ifadelerini kullandı.
Samin-ul Hücec (a.s) Okul Müdürü:
Hz. Fatıma'nın (s.a) Sünneti, İslam İnkılâbı Kadınlarının Faaliyetlerinde Tezahür Etti
Havza / Parsabad şehrinde bulunan Samin-ul Hücec (a.s) Okul Müdürü, Hz. Fatıma'nın (s.a) en önemli pratik derslerinden birinin sosyal ve siyasi alanlarda aktif katılım olduğunu ve bunun İslam İnkılâbı dönemindeki kadınların faaliyetlerinde tezahür ettiğini söyledi.
Your Comment